Leva nykter...

Ge inte upp fem minuter innan miraklet sker

Alkohol är den största boven

Publicerad 2017-12-14 10:35:43 i Alkoholmissbruk,

Tröttheten har förföljt mig genom hela livet. Likaså alkoholen. Kan här berätta att jag har Aspergers syndrom (fick diagnosen för bara något år sedan) och det medför en viss energibrist. Intryck och ljud är exempel på sånt som suger energi. Men den här extrema tröttheten, som jag har känt i åratal, blir jag galen på. Och jag har väl mer eller mindre varit deprimerad över att jag alltid kommer att ha det såhär. Diagnosen blev en utomordentlig syndabock. Jävla Aspergeras liksom! 
Jag börjar dock förstå att den största boven här är alkoholsvinet. Präktarsel nummer ett. Det känns förbannat skönt mitt i allt elände. Jag kan vända det här. Wee... 
 
Jag har alltid varit så förbaskat avundsjuk på de som orkar fara runt på olika aktiviteter, med eller utan barn, som orkar pyssla och dona så att hemmet är i ordning och ser snyggt ut. Jag kommer aldrig orka!!!
Men vad fasen vet jag, då alkoholen har funnits vid min sida, i stort sett, konstant sedan första fyllan vid runt 14 år? Periodvis har jag inte druckit. Men hela livet ligger som i en dimma. Minnet är borta. Minns inte alls hur jag var eller hur jag hanterade livet. Har jag överhuvudtaget hanterat något i livet utan alkohol? 
Jag vet inte längre.
 
Det är i vilket fall som helst skönt att veta att det faktiskt är alkoholen som ställer till mest elände. Och för att hjälpa att bli av med min normala energibrist, eller göra den mindre, har jag nu skaffat koffeintabletter. Det kanske hjälper en smula i alla fall. Nu i början kommer jag ju vara extra trött mellan varven, misstänker jag. Det tar såklart ett tag för kroppen att återhämta sig. Det är bara att gilla läget och ta en dag i taget.
 
Idag är det dag nummer
som nykter!! 
 
Första målet är alltså nått. Härligt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela