Leva nykter...

Ge inte upp fem minuter innan miraklet sker

Hur ska man tänka när suget efter alkohol slår till?

Publicerad 2017-12-13 10:20:49 i Alkoholmissbruk,

Ofta går allt bra. Som på räls. Jag tänker inte alls på alkohol. Jag mår endast bra och trivs förbaskat bra med tillvaron. Okej. Det har inte gått många dagar sedan jag slutade dricka, men ändå. Det är stort.
 
Igår vad det dock tufft en stund. Jag blev ordentligt sugen. Och till råga på allt var jag tvungen att gå till affären en vända också, och jag kan ju säga att jag var livrädd! "Tänk om jag inte kan motstå?" 
Nej, just nu har jag inget stort förtroende till mig själv. Jag har misslyckats alldeles för många gånger tidigare, så jag litar inte alls på mig själv. Inte ett dugg. 
 
Det är svårt att tänka klart i desa lägen. Resonera med alkoholsvinet? Eeh... Inte alltid det lättaste kan jag säga. Den uslingen kommer med ena riktigt bra (egentligen urkorkade) ursäkter för att intala en att det är helt okej att köpa ett par öl. Men "ett par öl" blir i regel fler till slut. 
 
På väg till affären tänkte jag på älsklingens glada ansikte. På hans önskan att jag ska klara 10 dagar. Jag tänkte på hur bra jag mår nu. Hur pigg jag faktiskt har blivit. Eller piggare mot innan. Jag tänkte på hur dåligt jag kommer att må dagen efter om jag dricker. Ångesten jag skulle vakna upp med. 
Nej, fy fasen! 
Och för att inte tala om sonens stora besvikelse. Huuh! 
Med hans fina och glada ansikte i huvudet fixade jag besöket i affären i alla fall. Jag trillade inte dit denna gången. Bra jobbat, Marie. 
 
När jag kom hem städade jag faktiskt lite. Jag monterade till och med julgranen. Klädde den dock inte. Till det hade jag ingen energi. Suget efter alkohol kom igen och då fixade jag något att äta och gick sen in i sovrummet och kollade på tv. Efter lite mat i magen försvann suget. Det är tydligen viktigt att äta ordentligt när man slutar med ett missbruk. Bäst att hålla sig mätt och belåten så att kropp och knopp mår bra.
 
Idag är det den nionde alkoholfria dagen. Det känns helt underbart! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela