Leva nykter...

Ge inte upp fem minuter innan miraklet sker

Lov för kidsen och en vit jul

Publicerad 2017-12-24 10:09:56 i Nykterhet,

Jag tycker att det är förbaskat skönt att jullovet är här. Det känns som att vi då har chans att snart börja om på nytt. Ny termin och nya tag. Och dessutom ett helt nytt år. Det känns fräscht. Hoppfullt. Rent. Utan en massa skit. Sån skit som har varit. Skit som har påverkat Liams skolgång och resultat. Mycket frånvaro och dalande omdömen.
Häromdagen sa han faktiskt, då vi satt med hans läxor, att han tidigare inte brydde sig om läxor och skolan. Just för att jag drack. Det värker i hjärtat kan jag säga. Men jag är glad att han berättar. Glad att han vet att han faktiskt kan prata med mig. 
Nu jobbar vi på att vända denna negativa trend som har varit. Med den hjälp jag har börjat få så har Liam trots allt börjat få lite bättre resultat. Tack för det! Och nu har ju jag lyckats med att sluta dricka också, så nu kan det bara bli bättre med allt. 
Och jag har mer ork till att verkligen se till att han gör sina läxor, får hem läxorna, börjar i tid, repeterar osv. Jag har velat göra detta innan. Har försökt. Men energin har inte funnits, vilket jag har varit ledsen för. Haft ångest över. Det gick ju så mycket bättre för honom (och mig) innan. What the hell liksom?! Men jag blundade ju för att det var alkoholsvinet som fick mig att inte orka, fick mig att tro att det var jag som vaar kass, att jag aldrig kommer att bli bra. Inte fan var det alkoholens fel. Nej då. Den fan var bara där för att trösta. För att få mig att bli bättre.
Jo, men tjena. En sån typ är inget att lita på. Det vet jag nu. Jag förtränger det inte längre.
 
Idag är det min 20:e nyktra dag. Och det är julafton. Första vita julen på länge. 
Och en vit jul är ta mig fan en självklarhet! Jag vet.
 
God jul! 

Kommentarer

Postat av: Lars Gustafsson

Publicerad 2018-01-03 19:24:55

Hjärtat du har 30 dagar nykterhet idag. Jag kan fixa en 30 dagars medalj om du vill? Grattis

Svar: Hej och ledsen för sent svar. Jodå... 30 dagar har jag fixat nu. Känns kanon! Men någon sån medalj kan jag inte ta emot.. Eller tja.. Det hade ju varit kul. Hehe. Vart kan man fixa såna och vad kostar de? Tusen tack för din omtanke. :-)
misslima.blogg.se

Postat av: Lars Gustafsson

Publicerad 2018-01-10 02:50:29

Jag fixar det åt dig när jag kommer hem till Sverige i mars. Inga kostnader adress får jag av dig dit jag skickar via mail en det utbyter vi sedan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela