Leva nykter...

Ge inte upp fem minuter innan miraklet sker

Får jag aldrig dricka igen?

Publicerad 2018-01-25 08:00:00 i Alkoholmissbruk, Nykterhet,

Jag och min son håller koll på hur många dagar jag har varit nykter. Vi skriver upp det på en griffeltavla i miniformat som hänger på väggen. 
 
 
Var tionde dag jublar vi och sen kör vi tio dagar till. Liam är involverad i detta och det är inget fel i det. Bara positivt. Häromdagen kom han hem från skolan med en önskelista. (Hm... vad faen gör du på lektionerna pojkspoling?! Haha. Nej då. Allt var i sin ordning). 
Han önskar sig lite spel och prylar såklart, men också att "Mamma ska inte dricka på 365 dagar."
Ett helt år alltså. Och självklart ska jag uppfylla hans önskan. Inga problem.
 
I början av nykterheten, och även innan jag slutade dricka, skulle jag ha fått ångest av tanken på att inte få dricka på så långe. Tanken på att aldrig mer få känna ruset och lugnet skrämde livet ur mig. Jävla skitliv liksom. Buhu, vad det är synd om mig.
Men det är alkoholsvinets röst. Det är han som ljuger och luras. Ångest och rädslor försvinner i takt med att Svinets röst blir svagare. Det är jobbigt i ett par veckor. Men tänk: Idag ska jag vara nykter. Tänk inte: Jag ska aldrig mer dricka/jag får aldrig mer dricka.
En dag i taget. Sätter man för stora mål ser man till slut enbart ett gigantiskt hinder och det är dömt att misslyckas. 
 
Jag har bara varit nykter i 7+ veckor, men suget är borta. Okej. Klart som attans att jag kan bli sugen. Men känslan är nästan obefintlig och lätt att komma ifrån. Ångesten är borta och det är så förbaskat skönt! 
Tanken på att aldrig mer få dricka skrämmer mig inte längre det minsta. Varför skulle det? Jag mår ju så otroligt bra nu! De i min omgivning mår bättre. Förmodligen inte lika bra som jag, då de lever med en rädsla och en osäkerhet. Sånt tar tid att bli av med. Stackarna. ♥ 
Jag märker ju att livet är så mycket skönare och trevligare utan alkohol. 
När jag tänker tillbaka på hur det var med alkoholen blir jag mörkrädd. Så idag är valet lätt. Måste dock vara ärlig och säga att Antabus är en stor hjälp. Hur det hade gått utan det vågar jag inte säga. Jag vet i alla fall att det hade blivit väldigt mycket svårare. Jag rekommenderar verkligen Antabus. En bra hjälp de första månaderna. Den hjälper till att komma igång med nykterheten och ger en en chans att få uppleva hur jäkla lovely det är utan en dimmigt och trött hjärna, att slippa ångest, få uppleva hur det känns med mer pengar i plånkan, så att man kan göra rätt för sig. Det mina vänner är inte fy skam. :-) Det finns inget annat än fördelar. 
Jag lovar!
 
Får jag aldrig dricka igen?
Jodå, det får den som vill eftersom skiten är lagligt och finns överallt. Men personligen väljer jag att inte göra det just nu. Jag väljer nykterheten idag. ♥ 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-01-25 10:34:23

Du är jätteduktig!

Svar: Tack så mycket. 😊 Det känns riktigt bra.
misslima.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela