Leva nykter...

Ge inte upp fem minuter innan miraklet sker

Från tårta till ostchips

Publicerad 2018-01-29 05:32:27 i Allmänt, Nykterhet,

De senaste 2, 3 åren har jag gått upp en del i vikt. Jag vet inte riktigt hur mycket för jag har inte vägt mig. Tänker inte göra det heller.
Det är såklart ölen som har gjort att vikten har ökat. En hel del öl varje vecka och sen onyttig mat på det, sätter såklart sina spår. Snacks och godis handlades hem konstant när jag var i dimman. Givetvis påverkade detta även Liam. Han har också gått upp i vikt. Nu har han sagt till mig att han inte trivs och att han vill gå ned i vikt. Lilla vännen. ♥ 
Vi satt och pratade en hel del om detta häromdagen. Jag förklarade för honom att barn ska inte banta och att det bästa man kan göra är att äta bra mat och bara godis till helgen.
Vi har nu infört lördagsgodis. Det ska ätas ordentligt vid måltiderna och inget småätande. Är man sugen får det bli någon grönsak eller frukt. 
Jag funderar på LCHF, vilket har funkat för mig innan. Och vågen ska jag ge fasen i. Den prylen är ta mig tusan rent livsfarlig! Japp... är ätstörd. Före detta. Eller fortfarande. Jag vet inte.
Nåväl.
Istället för vågen ska jag använda mina gamla kläder som mått. Det är nog mycket bättre. Vad jag gör när jag kommer i dem igen (ja, klart jag kommer lyckas! :-) ) blir en senare fråga.
Något kilo har jag nog tappat sedan jag slutade dricka. Är i alla fall inte lika svullen och det känns ju bra. :-) 
 
Ska se om det finns några bra lchf-recept som kan passa barn. Kräsna barn. Liam är nämligen väldigt kinkig när det gäller maten. Det kan ju bli ett spännande projekt.
Ostchips gillar han, vilket är kanonbra. Man blir nöjd av lite. Ett bra mellanmål faktiskt. Han fick det i fredags tillsammans med lite grönsaksstavar och han stod sig länge på det. Jag blev nästan orolig för att han gått och blivit sjuk. Jag menar, kyl och skafferi sket han fullständigt i. Haha. Annars springer han där och kollar titt som tätt, småhungrig/sugen och eländig. 
Mm, vi får se hur allt går. 
Självklart ska han inte äta renodlat lchf. Kolhydrater måste han ha. Men lite mer nyttigheter måste stoppas in. Bra fett och sådär som håller mättnaden och minskar suget. Typ så. Är inte jätteinsatt. Än.
Bacon är han för övrigt riktigt förtjust i. 
Jaja. Det blir nog bra. Mer hälsosamt ska det i vilket fall som helst bli hur vi än går tillväga.
Kan ju vara skönt att, för egen del, minska lite i omfång till sommaren.
 
Annars då. Jodå. Si sådär. Jag har varit sjuk. Inte pigg än. Feber, värk och förkyld. Liam blev dålig igår och mår inte alls bra så han får stanna hemma från skolan. 
 
 
Förmodligen är det så. Får nu hoppas att mams inte får eländet. Då kan det bli tufft. 
 
Nu ska jag dricka kaffe och oroa mig för en massa saker som dök upp i fredags. Är i alla fall stolt över mig själv som trots det har hållit mig nykter. Yay! 
Ha en fin dag. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela