Leva nykter...

Ge inte upp fem minuter innan miraklet sker

Frånvaro

Publicerad 2018-01-09 23:55:40 i Alkoholmissbruk, Allmänt,

Jul och nyår har passerat och vardagen har tagit vid igen. Det har varit lugnt och skönt under Liams jullov. Vi har umgåtts till max. Det är dock skönt att allt har återgått till det normala.
 
Liams första skoldag (igår) höll ju på att gå åt skogen. Morgonen i alla fall. Jag skulle såklart försova mig! Tid hade vi på oss, men vissa vanliga morgonrutiner fick hoppas över. Jag var rädd för att då "förstöra" Liams dag. Men han tog det med ro och var lika glad ändå.
Jag måste komma ihåg att alla inte är lika värdelösa på stress och förändringar som jag. Haha.
 
Sötnöten kom i alla fall iväg och jag gjorde mig i ordning för att sen gå bort till vårdcentralen och ta Antabus. Handlade lite efter det. Mamma (inneboende hos oss) stod och diskade när jag kom hem och hade kört igång en maskin tvätt. Tack för det. Diska är ta mig tusan det tråkigaste som finns! 
Jag tog tag i lite stryktvätt och dammsög. Rensade ur ett skafferi som såg ut som kom och hjälp mig och dö. Sen ut med sopor och bort till affären. Tydligen nåt som nästan var slut. Sånt kan det väl hojtas till om, alternativt skrivas upp, när man märker det. Så slipper jag fara iväg flera gånger. 
 
Idag hade jag egentligen tid i tvättstugan. All vittvätt körs där  eftersom jag då har tillgång till torktumlare. Skulle vara skönt att ha en hemma, men det har jag inte råd med. Ekonomin är inte den bästa just nu och jag har andra, mer viktiga, saker att lägga pengarna på, innan jag kan unna mig såna roliga prylar. 
Jag la en hel del pengar på alkoholen. Prioriterade helt fel och har satt mig själv på pottkanten, så att säga. Men det kommer att lösa sig. Det tar lite tid innan jag är ifatt, men till slut blir det bra. Jag är riktigt arg på mig själv för att ha strulat till ekonomin (ända sedan ungdomen faktiskt), men det går ju inte att leva i det förflutna. Det som har varit kan man inte göra någonting åt. Och inte mår man speciellt bra av att gå runt och ångra sig hela tiden. Nej, fy sjutton! Jag vill må bra så jag blickar nu framåt och gör det bästa av och med det jag har nu. 
 
Men tvättstugan då. Jag orkade helt enkelt inte idag. Jag har varit riktigt trött och slumrade faktiskt en sväng tidigare. Och Liam vaknade med halsont. Han kände sig inte pigg igår kväll, och idag mådde han då inte jättebra. Jag sa att han kan ju försöka gå till skolan. Och om han mår sämre kan han gå hem. Men jag fick samma svar som andra gånger vi har haft denna diskussionen: M (klassföreståndaren) låter bara tjejerna gå hem om de mår dåligt. Killarna får aldrig det. 
Tja, inte vet jag hur det verkligen ligger till. Jag har dock hört detta ett antal gånger nu. Får väl kanske prata med henne (läraren), men äsch, inget att bråka om egentligen. Såvida det verkligen inte är något allvarligt. 
Jag lät i alla fall Liam vara hemma idag. Med hjärtat i halsgropen skickade jag iväg en sjukanmälan. Känns ju inte bra att han är hemma redan andra dagen på terminen. Han hade ju en hel del frånvaro innan. Mycket mitt fel. Och socialen är ju inblandad. Och skolan gör orosanmälan typ direkt. De vet då om mina alkoholproblem och är såklart extra uppmärksamma på Liam. Men mer om detta i ett annat inlägg. 
Det blir i alla fall skola för pojken imorgon. Så farligt var det inte med halsen sen. Jag borde kanske ha stått på mig mer i morse och fått iväg honom till skolan ändå. Dock tar jag det säkra före det osäkra. Fallifullafall liksom. 
 
36 dagar nykter idag minsann. :-) 
 
God natt. 
 

Kommentarer

Postat av: Lars Gustafsson

Publicerad 2018-01-10 02:47:03

Bra min vän du kämpar på. Bra att mamma stöttar dig. Jag gillar att diska samt fixa tvätten men dammsuga och städa nä fyy
Tänk dig att du vaknat 36 morgnar nykter och lagt dig 36 kvällar nykter. Det är fantastiskt min vän. Du ska vara stolt över dig själv. Din omgivning kommer att märka och uppskatta din framgång. Slå inte ner dig själv för vad du har gjort. Se framåt nu det går en dag i taget. Heja dig💖👍👍👍

Svar: Tack angående medaljen. Verkligen gulligt av dig. 😊Jo..mamma stöttar..men det är mer jag som tar hand om henne då hon är sjuklig. 😆 Men visst är hon glad för min skull och förbenat lättad kan jag tänka.
Yes, en dag i taget. 😊
misslima.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela