Leva nykter...

Ge inte upp fem minuter innan miraklet sker

Häcken full av plugg.

Publicerad 2018-01-24 10:23:39 i Allmänt, Socialen, Sonen,

Jag har haft häcken full känns det som. 
I torsdags förra veckan var det storhandling på schemat. Först till Netto, som ligger nära där vi bor.
 
 
Hem med hela packningen och sen ut igen för att ta bussen till Ica Maxi. Och därifrån släpade jag hem lika mycket Eller ja. Bara en extra kasse denna gång. 
 
I fredags var jag på socialen och träffade min samtalsmänniska, V. Fick göra IDS-100. Det är ett självskattningsinstrument och "används för att identifiera situationer som stimulerar till konsumtion av alkohol/droger". 100 frågor. Och jäklar vad många situationer jag kände igen i vilka jag har tagit till alkohol. Sinnessjukt! 
Resultatet av detta får jag reda på på fredag när jag ska träffa V igen.
 
Annars är det min älskade Liam jag har koncentrerat mig på till max. 
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Jag hjälper honom med skolan just nu. Jag sitter själv och pluggar på grundskolenivå för att verkligen kunna vara till hjälp. :-) 
I fredags fick jag nämligen eld i röven då jag hämtade honom från skolan. Jag gjorde det för att se till så att han tog hem de saker han skulle. Kommande (denna) veckas läxor till exempel. Och då fick jag, bara sådär hux flux, reda på att de ska ha prov i fysik på onsdagen (idag). Jag fick panik! Liam hade inte nämnt detta. Ingen information hade kommit hem. SHIT! Och hans förra prov, i geografi, gick inte alls bra. Där hade infon inte heller nått fram ordentligt. Svårpluggat också. Speciellt då han hade lite för mycket frånvaro... Min hjärna var inte heller riktigt vaken då så jag var inte till mycket hjälp.
Men. "Nu jävlar!!" tänkte jag då jag stod där i klassrummet i fredags, som ett nedrans frågetecken. Jag plockade med mig böcker och grejer. Sen hem och plugga järnet. 
Hela helgen och fram till igår har vi läst fysik och lärt oss en massa om universum. Liam har varit otroligt duktig. Han gillar ämnet och kunde redan en massa. 
Och idag gäller det. Jag har sagt åt honom att inte stressa. Att inte bry sig när han ser att andra är klara. Att utnyttja tiden de har till fullo. 
Jag hoppas verkligen att det går bra. För hans skull. Så att han ser att det lönar sig att jobba hårt. Och att han liksom inte tappar lusten om resultatet inte blir godkänt. 
Att jag nu har suttit i timtals med näsan i läxböckerna har inspirerat och motiverat honom också. 
Håller tummarna. ♥
 
När jag var i skolan fick jag även reda på att de ska ha prov i samhällskunskap också. Lag och rätt. 
Jag bara: Liiaaam!! Du måste ta hem såna infopapper! (De låg nerslängda i hans låda). 
Men tack och lov har vi god tid på oss. Jag har dock redan börjat plugga Lag och rätt. Haha. 
Nu kan jag nog koppla av lite. Tror jag. Jag tycker dock att det har varit riktigt kul att studera och leta info och greja. Det har jag alltid tyckt. För egen del liksom. Men jag har tappat det där i takt med att alkoholproblemen ökade. 
Nu läser jag på grundskolenivå. Hehe. Men det är roligt ändå. Liksom... så jäkla kul att hjälpa! Detta såg jag fram emot redan då Liam var bebis. Tyckte det skulle bli så kul att sitta och läsa läxor tillsammans.
Sen kom herr Alkohol igen och förstörde mer och mer. 
Men. Här och nu. 
 
Förutom läxläsning och grejer har jag gjort det vanliga. Tagit hand om hemmet. Lagat mat och grejat. Testade crepes med skinkstuvning en dag. Mumsigt.
 
  
 
Liam föredrog dock vanliga pannkakor, så han fick det. 
 
 
Igår gjorde jag en tårta. Bara sådär, för att jag kunde liksom. Ibland måste man ju festa till det utan någon som helst anledning. :-)
 

Kommentarer

Postat av: Lars Gustafsson

Publicerad 2018-01-24 14:52:14

Vad gott att det funkar för dig. Tufft i skolan för Liam och dig. Håller alla tummar jag har för er två👍👍👍

Svar: Ibland är livet tufft. 😊 Men det kan bara bli bättre, eller hur? Kramis.
misslima.blogg.se

Postat av: Lars Gustafsson

Publicerad 2018-01-25 15:56:00

Du jag gillar också pannkakor bäst

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela